Spor Bakanlığı ile Üniversiteler ‘Bilimsel İş Birliği’ kapsamında, Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan, Spor Alanında Bilimsel Araştırmalar için TUBİTAK 1001 özel çağrı konu başlıklarını belirlemek üzere 2 Mart 2021 tarihinde online toplantı gerçekleştirildi.

Spor Bakanlığı ile Üniversiteler ‘Bilimsel İş Birliği’ kapsamında yapılan toplantıya Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, GSB Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanı ile araştırmalardan sorumlu uzmanlar katıldı.
Üniversitelerden ise Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Semiyha TUNCEL , Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Lokman Hekim Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanları, ODTÜ, ve Eskişehir Teknik Üniversitelerinden temsilciler katılarak konuya ilişkin görüşlerini paylaştılar.