Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans-Lisans Yaz Dönemi Eğitimi Duyurusu

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ BAŞVURU TARİHLERİ      (ÖN LİSANS-LİSANS)
Kayıtların Başlama Tarihleri 06 Temmuz 2020  Saat: 09:30
Kayıtların Bitiş Tarihleri 19 Temmuz 2020  Saat: 17:00
Derslerin Başlama ve Bitiş Tarihleri 13 Temmuz 2020 – 21 Ağustos 2020
Yaz Dönemi Eğitimi Final Sınavı Tarihi 22 Ağustos 2020 – 29 Ağustos 2020
Not Giriş Başlama ve Bitiş Tarihleri 22 Ağustos 2020 – 01 Eylül 2020

I.YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ İNTERAKTİF DERS KAYDI İÇİN GENEL BİLGİ

a)Üniversite İçi

• İnteraktif ders kaydı için  http://obs.ankara.edu.tr adresine kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapınız.
  • Ankara Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde “Öğrenci/İşlemler/Ders Seçme” menüsünden yaz dönemi eğitiminde açılan derslere ders kaydınızı yapabilirsiniz.
  • Yaz dönemi eğitiminde en fazla 3 ders alınabilecek olup, söz konusu dersin aşılması durumunda ders kayıtları iptal edilecektir.
  • Öğrenciler daha önce aldıkları derse ait devam koşulu şartını sağlamış olsalar bile, yaz döneminde aldıkları derslere devam etmek zorundadır. Devam koşulunu sağlamayan öğrenci yaz dönem sonu sınavına giremez.
  • Yaz dönemi eğitiminde ders kaydı yapan öğrenci, onaylanan dersten vazgeçemez ve bu ders için ödenen ücret iade yapılmaz.
  • Farklı /Fakülte/ Program /Meslek Yüksekokulundan ders alacak öğrencilerin kayıtlı olduğu akademik birimden önceden izin almak koşulu ile alacağı ders/dersler için “Yaz Dönemi  Farklı Üniversite/Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul Ders Kayıt Formu” nu doldurmaları gerekmektedir. Küresel Covid 19 pandemisi nedeniyle yalnızca 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı yaz döneminde geçerli olmak üzere Öğrenciler tarafından kayıtlı oldukları Fakülte/Meslek Yüksekokulunun resmi e-posta adreslerine gönderilecektir. Uygun bulunan ders kayıt formları birimler tarafından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletilecektir.
  • Ders Kayıt Formları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ulaşan öğrencinin Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (OBS)’nde  kaydı yapılacaktır.
  • Yaz Dönemi Farklı Üniversite/ Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokul Ders Kayıt Formu

b)Üniversite Dışı

• Ankara Üniversitesi öğrencisi olmayıp Üniversitemiz Fakültelerinden ders alacak öğrencilerin kayıt işlemleri Küresel Covid 19 pandemisi nedeniyle yalnızca 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı yaz döneminde geçerli olmak üzere obs@ankara.edu.tr mail adresine göndereceğiniz T.C. Kimlik Numaranız, Cep Telefonunuz, mail adresiniz ve öğrenci belgesi ile yapılacaktır.
  • Bilgileri Öğrenci İşleri Daire  Başkanlığı’na ulaşan öğrencinin kaydı Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (OBS)’nde yapılacaktır.
  • Öğrencinin kullanıcı adı ve şifre T.C. Kimlik Numarası olarak belirlenecektir.
  • Öğrenci kullanıcı adı ve şifresi ile (T.C. Kimlik Numarası) http://obs.ankara.edu.tr adresine girer.
  • http://obs.ankara.edu.tr adresinde bulanan Öğrenci BYS/Ders İşlemleri/Ders Seçme İşlemleri/Ders Seçme İşlemi bölümünde alınması gereken ders/dersler seçilir.
  • Ders/Dersler seçildikten sonra otomatik olarak kaydedileceği için ayrıca kaydetme işlemi yapılmayacaktır.
  • Seçilen ders/dersler Katkı Payı Tutarını bankaya yatırılana kadar dersler üzerinde değişiklik yapılabilir.
  • Ders seçme ekranının “Katkı Payı Tutarı” bölümünde hesaplanan ücret herhangi bir Vakıfbank Şubesine öğrenci numarası (Ders Seçme Ekranında bulanan 19YZ….. ile başlayan numara) ile yatırıldıktan sonra seçilen ders/dersler Öğrenci İşler Daire Başkanlığı tarafından onaylanacaktır.

II.YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ DERS SEÇME AŞAMALARI VE ÜCRET BİLGİLERİ

Yaz dönemi eğitimi için başvuran tüm öğrenciler http://obs.ankara.edu.tr adresinde seçtikleri ders/derslerin toplam ders saati için belirlenen ücretini kayıt tarihleri olan 06 Temmuz-19 Temmuz 2020 tarihleri arasında herhangi bir Vakıfbank Şubesine öğrenci numaraları ile yatırabileceklerdir. Ücretlerle ilgili işlem sırası aşağıda yer almaktadır:

• Alınması gereken ders/dersler seçilir.
  • Seçilen ders/dersler onaya gönderilene kadar dersler üzerinde değişiklik yapılabilir.
  • Ders seçme ekranının “Katkı Payı Tutarı” bölümünde hesaplanan ücret herhangi bir Vakıfbank Şubesine öğrenci numarası ile yatırıldıktan sonra seçilen ders/dersler Başkanlığımız tarafından onaylanacaktır.
  • Ders kaydı onayladıktan sonra ders seçme ekranındaki Ders Seçme Durumu “ONAYLI” durumunda olacaktır.
  • İnteraktif kayıt tamamlanacaktır.

ÜNİVERSİTEMİZ YÖNETİM KURULU TARAFINDAN BELİRLENEN 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİNDE AÇILACAK DERSLER İÇİN TIKLAYINIZ.