2019 Mustafa V. Koç Spor Ödülü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunumuz milli atlet İlke Özyüksel’e Verildi.

7 dünya rekoru, olimpiyatlarda bir ilk, mucize gibi bir hayat; 2019 Mustafa V. Koç Spor Ödülü İlke Özyüksel’e verildi…

Sporcu, yönetici ve destekçi olarak spora bağlılarıyla da bilinen Mustafa V. Koç’un Koç Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde işbirliğiyle ilgili “Mustafa V. Koç Spor Ödülü” üçüncü kez sahibini buldu.

“Seçici Kurul ve Jüri üyeler “2019 Mustafa V. Koç Spor Ödülü “ne ,”Modern Pentatlon” sporunda Türkiye’yi Olimpiyat Oyunları’nda temsil eden ilk olimpik milli atlet   İlke Özyüksel  üniversiteler, gençlik – spor kulüpleri ve sporla ilgili pek çok kişi ve kurumdan gelen öneriler arasından, Seçici Kurul ve Jüri değerlendirmesi sonucunda “2019 Mustafa V. Koç Spor Ödülü”ne lâyık görüldü. İlke Özyüksel, toplam 250 bin liralık maddi ödülün yanı sıra sıralama Koç logoları da mimarı olan dünyaca ünlü tasarımcı  Ivan Chermayeff tasarlanan ödülü’nde, Four Seasons Hotel Bosphorus’ta hazırlanan tören ile Caroline N. Koç’un elinden aldı.

İlke Özyüksel kimdir?

İlke Özyüksel, 1997 yılında Şubat ayında Ankara’da dünyaya geldi. İlke Özyüksel ‘de 9 yaşında iken, spororunun ardından kariyerini sürdürüyor. Türkiye adını olimpiyat mücadelesi veren ilk modern pentatek olan Özyüksel, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu olup,Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Sporcu Komisyonu üyesidir.

İlke Özyüksel’in başarıları

• 2019 UIPM Dünya Kupası, Szekesfehervar / Macaristan – Gümüş Madalya.
  • 2018 Avrupa Gençler Şampiyonası, El Prat De Llobregat / İspanya – Altın Madalya. –  2018 UIPM Dünya Kupası, Kahire / Mısır – Bronz Madalya –  2017 Avrupa Şampiyonası, Minsk / Belarus – Bronz Madalya.
  • 2017 Avrupa Gençler Şampiyonası, Barselona / İspanya – Bronz Madalya. –  2017 UIPM Dünya Kupası, Drzonkow / Polonya – Bronz Madalya.
  • 2017 UIPM Dünya Kupası, Kahire / Mısır – Gümüş Madalya.
  • 2016 Avrupa Şampiyonası, Sofya / Bulgaristan – Bronz Madalya.
  • 2016 Avrupa Gençler Şampiyonası, Drzonkow / Polonya – Gümüş Madalya.
  • 2012 Avrupa Yıldızlar B Şampiyonası, Varşova / Polonya – Gümüş Madalya.

Modern pentatlon nedir?

Modern pentatlon beş disiplinden oluşup, dört etkinlikte organize ediliyor. Etkinlikler, eskrim, yüzme, binicilik, laser run (atış ve koşu) ‘dur. Modern pentatlon eğitici, fiziksel, zihinsel ve entelektüel yönleriyle bütünleyici bir spordur. Yüzme ve atletizm pentatlonun fiziksel yanının temel disiplinlerini yapılandır. Zihinsel yanını açma atışını, stres kontrolünü ve kusursuz bir teknik tasarımı.