IAFF Çocuk Atletizmi Etkinliği

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) 196 ülkede uygulanmakta olan “IAAF Çocuk Atletizmi” Eğitmenlik Semineri 27-28 Ekim 2017 tarihinde Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirildi. IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen programın öncesinde IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet AYAZ ve ekibi ile Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından oluşan heyet Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar BİLGİHAN, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih DURUAY ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mitat KOZ’u ziyaret etti. Programın ilk gününde, teorik dersler ve Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulu öğrencileri ile uygulama dersleri yapıldı. Bu bölümde IAAF Eğitmenleri Yrd. Doç. Dr. Ercan HASLOFÇA ile Yrd. Doç. Dr. Fehime HASLOFÇA ve Melihşah KATMAN eğitmenlik yaptılar. Programın ikinci gününde “Madde Bağımlılığı ve Çocuklar” başlıklı semineri Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU, “Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım” başlıklı semineri Prof. Dr. Perican BAYAR KORUÇ, “Fair-Play” başlıklı semineri ise Öğr. Gör. Haldun DOMAÇ verdi. Ayrıca “Geçmişine Değer Vermeyenler Geleceklerine Yön Veremezler” sloganı doğrultusunda Türk Sporu ve atletizmine emek vermiş “Eskimeyen Değerler” için plaket sunumu gerçekleştirildi. 1968 Meksika Olimpiyatlarında Maraton dalında dördüncü olan İsmail AKÇAY, Spora katkılarından dolayı Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İBİŞ, atletizm alanına büyük katkıları olan Prof. Dr. Perican BAYAR KORUÇ, Öğr. Gör. Alev DUYGULU, Doç. Dr. Cengiz AKALAN ve Yrd. Doç. Dr. Velittin BALCI, Eskimeyen Değer olarak plaketlerini aldılar.